Política a la carta?

Les formes de fer política han canviat, la manera que tenen de relacionar-se els partits polítics amb la gent també ha canviat. Les xarxes socials, els estudis demoscòpics imposen la seva “dictadura” particular i fan modificar una i una altra vegada els fulls de ruta de la majoria d’organitzacions. Sovint s’ha deixat de banda les ideologies per aconseguir millors expectatives electorals. Que l’electorat, especialment el jove, ja no es casi amb ningun partit concret és un fet. Ara bé, es bo que els partits polítics variïn els  seus programes, modifiquin els seus principis i fins i tot canviïn d’ideologia per acontentar aquest electorat tan fluctuant?

Imaginem-nos per un moment que enlloc de política parlem de gastronomia. A l’hora de triar, a igualtat de preus, un restaurant què preferim? Un d’aquells amb una carta interminable i que canvia sovint on pots trobar des d’uns macarrons, a una sopa de tauró passant per un hamburguesa o un fricandó i on la qualitat no és prioritària? O escolim un establiment amb una carta curta, ben elaborada i coherent, consolidada i amb pocs canvis on es busca més la qualitat que la quantitat?

Digueu-me clàssic, potser tingueu raó. Però en política no m’agraden els que, segons la moda, canvien de carta molt sovint.  

Enric Llorens
@enricllorens

 

 

 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum.

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari