Polítics-marca

La comunicación efectiva es 20% lo que sabes y 80% cómo te sientes con respecto a lo que sabes.

Jim Rohn

Són cada cop més els lideratges polítics, lideratges de marca? Són, cada cop més, els nostres polítics i polítiques una marca en si mateixos? La resposta és un sí contundent. Sí, ho són.

Per damunt i més enllà de les sigles dels partits que representen, els i les polítiques són una marca. Pedro Sánchez no és només PSOE. Miquel Iceta no és només PSC. Rajoy no és només PP. Manuela Carmena no és només Ahora Madrid. Barack Obama és més que el Partit Demòcrata.

I Donald Trump, segurament el màxim exponent dels polítics-marca -per poc que ens agradi d’admetre-ho a totes les persones progressistes i d’esquerres-, és més que el Partit Republicà. Trump és clarament una marca en ell mateix. Feu la prova. Pareu una persona pel carrer i pregunteu-li qui és Trump, segur que ho sap; després demaneu-li a quin partit representa…. aiii, aquí segur que ja tenim problemes.

Cap aquí anem, aquesta és la tendència arreu, amb les diferències culturals que ens caracteritzen, però indubtablement ens encaminem als polítics-marca que ens comuniquin valor per ells mateixos. No és nou, però cada cop agafa més pes. Per això és tan important la campanya comunicacional dels nostres líders, per això és tan important que no l’errin… per això és tan important que no en parlem, de la campanya. No n’hauríem de parlar però ens hauria d’empapar com la pluja fina, que ens va calant poc a poc, que ens és agradable i ens agrada, que ens penetra sense estridències, i quan ja en som conscients, ai, ja anem xops de dalt a baix, ja ens l’hem cregut.

Entre dues explicacions, escull la més clara; entre dues formes, la més elemental; entre dues expressions, la més breu.

Eugeni d’Ors

 

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

 

Deixa un comentari