Teatre

Sí, estem en campanya. No només el PP, per escollir una/un nou màxim dirigent, també ho estan la resta de partits polítics. A l’horitzó les municipals, les europees, les autonòmiques i les generals. Un calendari que no és gaire diferent al d’altres moments de la nostra història recent . I és que les convocatòries semblen no donar treva per pensar; per fer propostes que vagin més enllà dels anuncis que tenen ganxo i que poden fer guanyar un grapat de vots.

Tot entra dins de la normalitat. Ens hem acostumat a no llegir programes i a escoltar allò que millor sona; aquelles coses que, de sobte, sembla que aportaran una petita solució als nombrosos i variats problemes que te la ciutadania. Res més lluny de la realitat. Moltes de les promeses que es fan en període electoral –que és llarguíssim- no tenen consistència o, simplement, són irrealitzables, sigui per falta de pressupost, sigui perquè per dur-les a terme necessiten del pacte i l’acord amb altres administracions o, inclús, d’una majoria parlamentaria o municipal que pot no existir. Moltes de les ofertes van dirigides directes a estimular els sentiments de la ciutadania, i amb això no es juga.

En tots aquests períodes la vocació d’actriu/actor fa furor entre les i els aspirants. Davant de les càmeres, dels assistents als mítings o en altres escenaris es dona rellevància a la comèdia o a la tragèdia. Les paraules flueixen per boca dels postulants per intentar que l’acte sigui el més lluït possible. La gesticulació torna a prendre protagonisme per deixar enrere el compromís amb allò que és possible i realitzable. Ells i elles ho saben però pot més un grapat de vots que la possibilitat de critiques per no ser políticament correcte.

Menys teatre i més realisme és el que seria desitjable en moments convulsos. Ara, més que mai, es necessiten lideratges valents, persones que diguin el que és i no és possible sense embuts i que no juguin amb els sentiments. Hem tingut masses frustracions i decepcions. La ciutadania és prou madura per acceptar i entendre la veritat si el missatge és clar i prové de gent seriosa i compromesa amb el nostre futur.

Mercè Beltràn
Periodista

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari