Una de toros

Daimiel, un municipi de la província de Ciudad Real de prop de vint mil habitants, ha saltat a la premsa per regalar mil dues-centes entrades per a la propera cursa de braus el 2 de setembre que són les festes del poble. Tauroemoción es diu l’empresa que gestiona la plaça.

Les entrades estaven destinades als escolars de sis i els catorze anys i repartides a la sortida de les escoles. L’ajuntament governat pel PP justifica l’activitat perquè s’ha de ser respectuós amb les iniciatives dels particulars i la subvenciona amb 15.000 euros. Els afortunats menors han d’anar acompanyats dels pares o tutors. No és la primera vegada que regalen entrades amb l’objectiu de promocionar les corrides i omplir les places buides. 

Les associacions antitaurines han posat el crit al cel al·legant que el comitè dels drets humans dels infants de l’ONU s’ha pronunciat en contra de l’assistència dels menors a Espanya en les corrides i recomana que l’entrada sigui a partir dels divuit…  

No hi ha cap normativa que prohibeixi l’entrada dels menors o que estableixi una edat mínima per assistir-hi com a públic a les curses. I a les escoles taurines, cada territori ho administra com vol o com pot. A Catalunya, el Parlament va prohibir les curses i el TC ho va impugnar.

Hi ha qui considera que això és adoctrinament. I tu, què n’opines?

Maite Moreno
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari