Les dues bandes del mirall

Són com el reflex al mirall. Es semblen tant que només poden odiar-se, doncs cadascú es veu reflectit en l’altre i contempla allò que és i no voldria ser. Parlem de Ciutadans i del partit abans anomenat Convergència. La primera similitud és que cap dels dos ha dubtat en atiar l’odi entre catalans i recórrer a les provocacions per guanyar un grapat de vots. Prefereixen un Catalunya petita, però seva, que gran i de tots. I s’han posat a dividir, a boicotejar el diàleg i l’entesa. La principal proposta de Ciutadans es destruir la immersió lingüística en nom de la llibertat i la democràcia –no els sona aquest argument?-, quan molt probablement, si no fos per la immersió lingüística, aquesta convivència tan malmesa que tenim hauria saltat pels aires i hauríem arribat a les mans.

És el mateix patró que defensava en el seu moment la Convergència pujolista. Un model que dividia Catalunya en dues comunitats i que només es va aturar davant la perseverança del PSC i del PSUC en fer que allò d’un sol poble fos quelcom més que paraules. La insistència amb la broma de Tabàrnia no fa altra cosa que avançar en aquest camí de divisó, cap a dues societats enfrontades que es donen mútuament l’esquena, cap a la ulsterització de Catalunya.

És el resultat de la idea absurda de que el nacionalisme català es pot vèncer amb una sobredosi de nacionalisme espanyol. Del tot si val. L’espectacle independentista alimenta Ciutadans, per això Arrimadas no va posar en marxa el rellotge electoral presentant la seva candidatura a presidir la Generalitat, al cap i a la fi el seu partit va ser el més votat. Els números no donaven, però tampoc l’alçada política.

Al final, al darrera d’aquest posat xulesc, d’aquest “a mi m’ho dius això al carrer”, hi ha la voluntat de dos partits que comparteixen grup parlamentari a Europa d’acabar amb l’esquerra, i de passada amb els drets socials i laborals, per la via de fer que els treballadors que viuen al feus de socialistes i comuns, se sentin amenaçats i atemorits pels independentistes i busquin refugi a Ciutadans. Alerta, perquè els està funcionant.

Jaume Moreno
Periodista
@emetent


Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari