Podem?

La setmana passada van passar tantes coses que la nostra ment, afectada per tanta i tanta informació, tanta i tanta paraula, es incapaç de retenir i, el que és pitjor, processar. L’àmbit polític intern va estar replet d’assumptes dignes de reflexió. El mateix podríem dir d’aspectes vinculats a la política exterior.

Es possible que aquest allau d’informació i de fets provoqui aquesta sensació de m’enfotisme o la impressió de que res ens afecta, quan en realitat tot el que es mou al nostre entorn té unes conseqüències directes en el nostre dia a dia, sigui de manera immediata o a mig/llarg termini.

Trobar un espai per pensar, analitzar i confrontar punts de vista és ara més convenient que mai. Reduir a una sèrie de frases fetes el dret o no dret d’uns dirigents d’esquerra a tenir una casa que, per a segons qui,  només ha de ser patrimoni dels rics o, millor dit, de la dreta, és absurd. Quedar-se amb la discussió de si és convenient o no una moció de censura i el suposat oportunisme d’aquells que la presenten, i no entrar a debatre les raons de fons, com és la sentència del cas Gürtel i tot el que això implica, és simplificar l’anàlisi i seguir amb aquesta tendència cada cop més preocupant de titulars, tuits i memes que ens va empetitint el cervell i empobrint la capacitat crítica.

Podem no debatre a fons que la compra d’un xalet per part d’uns dirigents polítics no és un assumpte de debat nacional sinó privat i que en realitat el que és important és dirimir la coherència o incoherència entre allò el que es predica i el que es fa per part d’uns dirigents polítics que se’ns presenten com exemple de moltes coses? Podem no parar-nos a pensar què fa un país en mans d’un partit polític immers de males pràctiques i que, a més, no es capaç de mostrar el més petit indici de penediment?

Mercè Beltràn
Periodista

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari