#VoydeNegroPorque

“Ninguna sociedad democrática puede existir sin una prensa libre, independiente y plural”

Kofi Annan

Ja fa cinc setmanes que periodistes de RTVE es vesteixen de negre per protestar contra la manipulació informativa governamental i la paràlisi en la renovació de la cúpula de l’ens. Ja fa cinc setmanes que els divendres es tornen negres a xarxes i pantalles. Cada cop són més les veus que se’ls uneixen en aquesta reivindicació necessària i valenta.

I mentrestant el Govern del Partit Popular mira cap a una altra banda o s’escuda en informes jurídics. Perquè és aquest Govern, que ja s’ha demostrat corrupte i lladre, qui paralitza una renovació de l’ens que compta amb el suport de la resta de forces polítiques de l’oposició, qui manipula l’actualitat informativa a la seva conveniència.

Amb els hastags #rendirseJAMASrtve #VoydeNegroPorque #ViernesNegro5 twitter es converteix en altaveu d’una realitat que els governants de la televisió volen silenciar.

I és greu, molt greu, perquè una funció essencial de les seccions informatives dels mitjans de comunicació, sobretot els públics, hauria de ser fer de control i anàlisi objectiu i plural dels poders polítics. Com poden fer-ho si aquests mateixos poders polítics en són amos i senyors i no se’n desprenen ni amb lleixiu? On és la democràcia si no hi pot haver contrapoder?

No és divendres, però em sumo a les reivindicacions de les treballadores i treballadors de RTVE. Tan debò els professionals de tots els mitjans públics fossin tan valents i ho tinguessin tan clar!

“La prensa no solo es el arma más poderosa contra la tiranía y el despotismo, sino el instrumento más eficaz y más activo del progreso y de la civilización”

Francisco Zarco

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari