Què és la república? Un frenesí?

¿Qué es la vida? Un frenesí.

¿Qué es la vida? Una ilusión,

una sombra, una ficción,

y el mayor bien es pequeño:

que toda la vida es sueño,

y los sueños, sueños son.

Calderon de la Barca

 

Canvieu “vida” per “república”. Què tenim?

 

¿Qué es la república? Un frenesí.

¿Qué es la república? Una ilusión,

una sombra, una ficción,

y el mayor bien es pequeño:

que toda la república es sueño,

y los sueños, sueños son.

 

És un frenesí, sí, el frenesí d’alguns que ens hem d’empassar totes i tots. Un frenesí que ha portat el nou president de la Generalitat, Quim Torra, a manifestar que vol fer la república catalana, i que aquesta república catalana serà justa, igualitària i feminista. Vegem-ho.

De moment, el que tenim és la llista del nou Govern, i ens trobem que de 13 consellers només tres són dones, i dels deu homes dos són a la presó i dos fugits, de manera que no podran exercir si no és per delegació; i per acabar-ho d’adobar, als dos consellers que són a presó els assigna les carteres de presidència i territori i sostenibilitat, i als dos fugits els ha donat ni més ni menys que sanitat i cultura. És de justícia que persones que no poden exercir ocupin càrrecs de tanta rellevància? Com ens creurem la igualtat i el feminisme, si el Govern ni tan sols és paritari?

Vista la composició del nou Govern, doncs, de moment podem afirmar que no és ni feminista, ni just ni igualitari. Si aquests són els primers passos, no és estrany que acabem pensant que, com al monòleg de Calderon, la república feminista, igualitària i justa sigui un frenesí fruit dels somnis d’uns pocs que ens poden dur pel pedregar. Perquè efectivament, fa por només de pensar on podem arribar si persisteixen en aquest frenesí.

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari