Perdó

Sabem demanar perdó? Ens ho creiem quan ho fem? Ens creuen quan el demanem?

Són preguntes que aquests dies sobrevolen en alguns moments d’aquesta història tant i tant accelerada que ens envolta. Passen tantes coses al nostre costat que sovint ens oblidem del que ha succeït fa uns moments. I com que no estem a acostumats a consultar hemeroteques, ens quedem amb l’últim fet. La paraula perdó ha format part d’algunes de les coses que he vist, llegit o escoltat en diferents mitjans relacionades reportatges o informacions de relativa actualitat.

Hem escoltat la paraula perdó per boca del president Quim Torra; s’ha dit en diferents reportatges sobre la fi d’ETA. La va pronunciar el monarca emèrit; els futbolistes del Barça van demanar perdó després de perdre davant la Roma, hem sentit a criatures implorar perdó després d’un fet d’assetjament escolar. Encara no l’ha demanat cap membre de La Manada. No es tracta de comparar fets però, això va del sentiment del perdó. De qui el demana i de qui l’ha de rebre.

I en cada situació les preguntes són les mateixes. Es necessari demanar perdó? Respon a un penediment real? Ens ho creiem? Les respostes a gust del lector o lectora i, en cada cas, cal preguntar-se si darrera de la paraula perdó hi ha un acte de generositat o simplement es tracta de quedar bé.

Mercè Beltràn
Periodista

Si t’han renviat aquest correu i tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta d’aquesta llista enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari