Les “Kellys”, una explotació laboral que per fi surt a la llum

Sabeu qui son les “Kellys”?  Son les netejadores d’hotels, a qui se’ls demana “que limpien” això o allò.   Dons bé, fartes del “negoci” turístic a costa de les cambreres d’hotels les “Kellys” denuncien la seva precarietat laboral i els tribunals comencen a estimar algunes de les seves demandes.

Un col·lectiu que comença a ser “visible”, que s’estructura i que no accepta paternalismes perquè aquesta actitud impedeix que elles siguin les protagonistes de la seva pròpia lluita.

Les cambreres de pis netegen fins a 25 habitacions diàries i fan 50 llits . El component d’explotació eco2b5d8088-59f9-4c93-bcb1-d68aaf49775dnòmica i el de condicions de treball negatives per a la salut és fulminant. Es tracta d’un treball molt dur i en els darrers anys, degut a la crisi, les seves condicions laborals s’han precaritzat encara més. La sobrecàrrega de feina sota un ritme de treball molt intens és una constant, tot això, en molts casos, sota el comandament d’empreses subcontractades que ajusten costos en detriment del  col·lectiu més feble i vulnerable, format majoritàriament per dones .

Endavant , per la defensa del  drets laborals.

Isabel Vallejo

Jurista i sindicalistaDocumento2 (1)

 

Deixa un comentari